In zilele noastre, informatia circula la secunda, fiind foarte greu sa nu afli datele de care ai nevoie.Odata cu cresterea cererii de locuinte, au aparut si foarte multi dezvoltatori imobiliari noi pe piata, crescand astfel foarte mult oferta si variatiile disponibile.
Reputatie. Unii dintre acesti dezvoltatori si-au propus sa isi construiasca o reputatie in piata, iar altii si-au propus doar sa faca un profit rapid. Este important sa delimitati in piata dezvoltatorii cu reputatie – cei care au mai construit alte proiecte in trecut, a caror calitate a rezistat in timp.
Lichiditate. Dupa ce observati reputatia unui dezvoltator imobiliar – prin proiectele realizate, nu prin presa, fiindca articolele si comunicatele pot fi cumparate foarte usor – este util sa verificati si situatia financiara a acestuia. Daca nu are lichiditati, daca cifra de afaceri este in scadere, daca i-au scazut drastic numarul de angajati sau alte motive de ingrijorare financiara, este util sa il evitati. Nu merita sa va asumati riscul nefinalizarii proiectului sau al intarzierilor excesive.
Situatia financiara a unui dezvoltator poate fi verificata folosind site-urile de profil. Daca aveti nevoie de o analiza detaliata – due diligence – echipa noastra de avocati specializati in drept bancar si consultanti financiari va poate ajuta.
Optiuni de finantare. De obicei, dezvoltatorii importanti au acces mai usor la creditele bancare, inclusiv pentru clientii acestora. Astfel, va puteti folosi de relatia acestuia cu banca pentru a obtine un credit mai avantajos sau, daca este disponibila optiunea, puteti solicita creditul direct de la dezvoltator.
In orice caz, este important de stiut ca va puteti restitui avansul platit in cazul in care termenul este depasit in mod abuziv; pe langa restituire, puteti solicita inclusiv dobanzi penalizatoare pentru toata perioada cat ati fost lipsit de acea suma.
Pentru a va cunoaste drepturile in tranzactiile imobiliare, ne puteti contacta pentru consultanta gratuita.