Cum pot lua credit ipotecar cu o dobanda mai mica? – Partea 2

Ce masuri pot lua?

  1. Declararea veniturilor 

Un pas ar fi sa ai veniturile declarate; daca ai venituri nefiscalizate, ar fi opotun sa le fiscalizezi pentru ca banca sa le poata lua in considerare si sa obtii conditii mai bune. Nu uita ca este o decizie pe termen foarte lung; nu te lasa castigat de emotie si sa te grabesti, uitand ca cele mai importante sunt conditiile de creditare, nu doar creditul in sine.

Multe banci sau IFN-uri pot fi foarte deschise sa-ti dea un credit, dar te-ai intrebat in ce conditii? Majoritatea oamenilor se uita doar la dobanda si semneaza direct; din pacate, aceasta este o abordare imatura si va poate ingreuna conditia financiara – poate nu in primul an, dar in urmatorii 5-10 nimeni nu stie ce se poate intampla.

  1. Alegerea unei banci cu conditii favorabile

Este important sa alegeti un partener credibil si constant, pe care il vedeti activ in piata si pentru urmatorii 30 de ani. Daca a aparut astazi o banca noua ce face oferte agresive si avantajoase, nu inseamna ca va exista si pe termen lung pentru a-si sustine aceste oferte si promisiuni.

Totul este variabil in lumea financiara, incepand de la cursul Leu-Euro, pana la existenta bancilor (au existat multe fuziuni si achizitii bancare in ultimii ani, creditele clientilor fiind preluate de catre alte institutii financiare).

  1. Verificarea si stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit

Inainte de a face o interogare la banca sau la un IFN, este important sa ai un scor de credit cat mai bun – acesta te va ajuta la obtinerea unor conditii mult mai bune.

Poti avea istoric negativ chiar si daca ai avut, in trecut, o intarziere la plata, o executare silita sau orice alt comportament financiar ce ar putea parea indoielnic pentru banci sau IFN-uri.

O decizie corecta ar fi sa iti verifici acest istoric si, daca exista elemente negative ce te pot afecta, sa formulezi o cerere si o motivare temeinica de natura personala si financiara prin care sa soliciti stergerea din Biroul de Credit.

Echipa noastra de avocati specializati in astfel de situatii te pot sustine printr-un serviciu complet, incepand de la verificarea istoricului, pana la introducerea cererii de stergere si monitorizarea pana la obtinerea stergerii din Biroul de Credit.

Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita.

Call Now Button