Cum pot negocia pretul imobilului cat mai bine?

Faptul ca te gandesti la negocierea pretului este o dovada de maturitate; in imobiliare, marja de profit este foarte mare pentru dezvoltatori sau pentru banci, dar si pentru agentiile imobiliare sau brokerii de credite.

Toata lumea vrea sa castige cat mai mult dintr-o tranzactie; la tine cine se gandeste?

Va fi nevoie sa renunti la decenta obisnuita si sa ai o abordare mult mai puternica si, de ce nu, mai cu individualitate si lacomie – daca toti vor sa aiba de castigat de pe urma tranzactiei tale, de ce nu ai vrea sa ai si tu de castigat? Daca toti castiga atunci cand faci tu achizitia, de ce nu au pune conditii care sa te avantajeze?

In final, nu negociezi cu o doamna la alimentara, ci cu institutii financiare, cu dezvoltatori imobiliari sau cu brokeri care se ocupa zi de zi de tranzactii imobiliare si care aplica tot felul de strategii de vanzari si marketing. Toti au afaceri de condus si au ca principal interes obtinerea de cat mai mult profit – nu este intelept sa crezi un zambet frumos sau clasicul “mergem pe incredere”.

Nu merge pe nicio incredere in tranzactii care iti pot afecta veniturile pentru zeci de ani! Analizeaza totul la maxim si cauta orice optiune care te poate avantaja.

Ce optiuni poti avea:

  • Negociere directa cu dezvoltatorul

Discuta direct cu constructorul blocului si cauta sa faci tranzactia prin el si, daca este posibil, cu banca agreata de acesta. Economisesti astfel si comisioanele brokerilor, dar si comisioanele bancare exagerate. Totusi, fii atent atunci cand alegi dezvoltatorul – doar pe cei cu reputatie, portofoliu activ de proiecte realizate, stare financiara solida si alte criterii.

  • Negociere cu banca

Incearca sa obtii un cost cat mai bun negociind direct cu banca – in acest mod economisesti si comision brokerului (care poate fi de mii de euro) si ai o putere de negociere mai buna fiind direct beneficiarul. In orice caz, nu accepta prima oferta primita, ci cauta toate bancile posibile pentru a avea pe masa toate ofertele disponibile in piata. Trebuie sa arati o atitudine de maxima atentie si sa cauti orice informatie si beneficiu care te-ar putea pune intr-o postura mai buna.

O strategie foarte inteligenta este ca, inainte de a aplica pentru un credit, sa va verificati istoricul bancar si, daca este negativ, sa solicitati stergerea acestuia. Fiind o procedura complexa, echipa noastra de avocati specializati in dreptul consumatorilor si consultanti financiari va sta la dispozitie pentru a va verifica istoricul bancar negativ si pentru a solicita, intr-un mod profesionist stergerea acestuia. Dupa aceea, veti avea sanse mult mai mari de a obtine conditii de creditare favorabile si sa reduceti dobanda sau alte costuri de creditare.

Call Now Button