Pot cumpara locuinta in care stau in chirie?

O metoda inteligenta de a vedea daca iti place o anumita locuinta este ca mai intai sa o inchiriezi. In acest mod, vei putea locui cu adevarat acolo, sa vezi daca iti place blocul sau cartierul, vecinii, zona sau alte criterii ce pot avea influenta in luarea unei decizii de cumparare.

Este complicat sa te hotarasti dupa o vizionare de 20 de minute. Nu considera ca esti nehotarat daca vrei mai intai sa inchiriezi – daca ai aceasta posibilitate, o poti incerca fara griji, chiar si pentru o luna – in acest mod vei avea timp sa iei o decizie in cea mai buna cunostinta de cauza.

Poti introduce o clauza in contractul de inchiriere ca, in cazul in care doresti sa achizitionezi apartamentul, sa ai optiunea de cumparare inaintea altora – este un drept de preemptiune pentru locatar.

In acest mod te asiguri ca locuinta nu va fi vanduta intre timp altcuiva – nu te costa nimic sa solici acest lucru locatorului.

Unii dezvoltatori imobiliari pot fi reticenti la aceasta propunere, dar nu iti pierde speranta prea rapid – nu e util sa te grabesti atunci cand alegi locuinta unde vei trai multi ani alaturi de cei dragi.

Dupa ce te-ai hotarat ca doresti sa cumperi locuinta si ai obtinut acordul proprietarului, poti solicita ajutorul bancii pentru evaluare si oferta de credit ipotecar.

Totusi, inainte de a merge la banca, este si mai strategic sa iti verifici istoricul bancar – daca ai avut in trecut anumite incidente privind plata ratelor, de orice natura, te poate afecta in obtinerea unui credit nou sau in obtinerea unor conditii nefavorabile pe termen lung.

Daca stii ca ai avut probleme in trecut cu ratele, este foarte posibil ca acestea sa fie trecute in registrul la care bancile au acces si pe care il verifica inainte de a acorda un credit.

Echipa noastra te poate ajuta cu serviciul de stergere Biroul de Credit – o solutie rapida si accesibila pentru a-ti creste sansele in a obtine conditii mai bune de la banca in cazul unui credit imobiliar sau o refinantare.

Call Now Button