Vreau sa imi vand casa si sa cumpar alta; cum obtin un credit nou dupa vanzare?

Dupa foarte multi ani petrecuti in acelasi loc, ajungem sa devenim cat mai interesati de o schimbare. Este cunoscut ca mediul in care ne traim viata ne influenteaza cel mai mult deciziile - daca nu te mai simti confortabil in imobilul actual, nu e cazul ca eziti ani de zile. Informeaza-te si, daca are sens o schimbare, o poti face cu succes.


Este si destul de complicat sa ne gandim ca poti avea aceleasi sentimente pentru o casa zeci de ani, mai ales daca a fost o achizitie, nu o mostenire cu valoare emotionala.


De obicei, un credit imobiliar are o perioada de rambursare de 30 de ani - in aceasta perioada viata ta se poate schimba in multe feluri - schimbarea orasului in care locuiesti, avansarea la locul de munca in alta regiune, mai multi copii in familie care au nevoie de spatiu, cresterea copiilor si nevoia acestora de a avea o camera proprie sau altele. 


Nu este nimic gresit in a lua decizia de a schimba o casa la care deja platesti creditul - va fi nevoie sa faci o refinantare. Ce inseamna? Pe scurt, vei vinde casa in care locuiesti si o parte din banii incasati vor fi platiti la banca pentru a stinge creditul imobiliar aflat in derulare. Dupa aceea, cu suma ramasa diferenta, vei putea plati avans pentru noua casa - probabil va fi mai scumpa si banca va fi nevoita sa faca o evaluare a noului imobil, dar si a situatiei tale personale si financiare - ti se va verifica astfel bonitatea, profilul de risc si situatia financiara.


Pentru a obtine conditii cat mai bune, iti recomandam sa iti verifici istoricul bancar inainte de a solicita refinantarea. De ce? Acesta va influenta foarte mult profilul tau de risc si banca va evalua ce conditii vei primi pentru refinantare (valoarea dobanzii, a avansului, a perioadei de rambursare etc.).


De-a lungul anilor in care ai platit ratele, este posibil sa fi avut intarzieri sau alte situatii financiare neplacute - acestea pot reprezenta istoric negativ si iti afecteaza in mod direct oportunitatea de a primi o refinantare sau conditiile obtinute.


Daca ai istoric negativ, iti recomandam sa apelezi la un serviciu de stergere din Biroul de Credit - in acest mod iti vei asigura cele mai bune conditii de creditare pentru urmatoarea perioada de plata.Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru consultanta gratuita privind stergerea din Biroul de Credit.