3 lucruri pe care sa le iei in calcul inainte de a cumpara o casa

Exista situatii in viata cand poti gasi un imobil foarte potrivit, in locatia dorita de tine, dar sa nu ai la dispozitie in acel moment resursele financiare pentru a achita avansul la banca. 

Prima optiune pe care o ai este sa rezervi acel imobil – poti oferi o suma destul de mica pentru a face rezervarea pentru o scurta perioada – aproximativ 30 de zile, in functie de cum te intelegi cu brokerul sau dezvoltatorul. 

Nu te lasa grabit de nimeni in a lua aceasta decizie; forteaza cat mai mult rezervarea pe o perioada mai lunga – asa vei arata si ca esti hotarat in a achiziona imobilul.

De ce e bine sa ai timp pentru a lua o decizie?

  • Rabdarea iti clarifica decizia. 

Marii psihologi ai lumii recomanda ca, inainte de a lua o decizie, sa ne luam un ragaz de cateva zile pentru a ne gandi. Urmeaza-ti instinctul, dar cu cifrele pe masa.

  • Ai timp sa discuti cu mai multi brokeri de credite

Nu te grabi sa lucrezi cu primul broker care ti-a fost recomandat. El iti va oferi “cele mai bune conditii” in perspectiva lui, dar poate pentru tine sunt conditii foarte rele. Te incurajam sa iti urmaresti interesele si sa te concentrezi pe situatia ta cat mai mult – fiindca nu nimeni se va gandi la problemele tale, ci numai tu.

  • Ai timp sa verifici imobilul de mai multe ori

Nu lua decizia imediat dupa ce te-ai dus la vizionare cu agentul imobiliar. Dute si viziteaza singur acea zona si acel bloc, la ore de varf, la prima ora a diminetii si seara sau noaptea tarziu. De ce? Daca vei locui acolo, iti doresti sa ai toate informatiile posibile si numai tu poti sa te convingi ce inseamna “zona linistita”. Nu te baza pe informatiile vagi spuse de cei care isi vand “marfa” – convinge-te singur si verifica totul. Intreaba vecini din acel bloc daca au avut probleme si cum se simt acolo – nu te baza foarte mult pe sugestiile celor apropiati de acea locatie, cum ar fi administratorul sau paznicul – acestia lucreaza de obicei pentru dezvoltator si s-ar putea sa-ti dea sfaturi subiective.

Este bine sa ai un ragaz de macar o luna pentru a pregati o strategie; nu este o gandire exagerata fiindca vei lua o decizie pe termen foarte lung – nu plati 30 de ani 

pentru o decizie luata in 30 de minute.

Call Now Button