Cum pot fi sters din Biroul de Credit?

Fiecare debitor (detintator al unui credit) are un FICO Score creat de Biroul de Credit. Aceasta mai poate fi numit si credit score. Acest scor este un numar format din 3 cifre, calculat statistic in urma unui proces prin care se prelucreaza informatiile financiare ale unui solicitant.

Membrii Biroului de Credit (20 de banci din Romania), are obligatia de a primi date corecte si exacte de la fiecare, in conformitate cu inregistrarile pentru fiecare persoana fizica si cu derularea contractelor de credit. In urma acestor prelucrari de informatii, se va genera un raport de credit – in baza acestuia sa va lua o decizie favorabila sau nu in privinta solictarii tale.

Biroul de Credit, ca forma de organizare, are obligatia de a pastra in baza de date informatiile financiare ale clientilor, denumite si inregistrari, pe o perioada de 4 ani, incliusiv informatii referitoare la restantele achitate. 

Atentie! Aceasta inseamna ca, pentru a avea un istoric pozitiv, este nevoie sa solicitati expres stergerea din Biroul de Credit, in caz contrar informatiile vor ramane stocate in baza de date 4 ani. De aici pleaca si ratiunea de a actiona strategic si intelept inainte de a lua o decizie de creditare.

Este esential sa iti verifici istoricul si natura acestuia in Biroul de Credit.

Numai astfel vei cunoaste istoricul pe care il ai fiindca nimeni nu este obligat sa te anunte de bunavoie ca ai o inregistrare negativa in registru; tu esti cel dator sa afle si sa solicite o solutionare.

Daca vom descoperi ca ai istoric negativ, vom concepe si redacta o cerere si o motivare privind stergerea acestuia. Cererea va cuprinde o serie de detalii si informatii de natura personala si financiara, structurate strategic pentru a va maximiza sansele de a primi un raspuns pozitiv din partea Biroului de Credit.

Echipa noastra de avocati a dobandit o imensa specializare si experienta in cererile de aceasta natura, avand peste 4000 de clienti la nivel national.

Un credit sau o refinantare este, pentru multe persoane, una dintre cele mai importante decizii din viata, dupa studii sau casatorie. Daca natura acestei decizii este atat de importanta si cantareste atat de greu in prezentul si viitorul tau, de ce ar fi luata pe fuga sau de ce ar fi luata imatur, fara o pregatire temeinica?

Va exista o scuza clasica: “Nu am timp!”. Fiindca stim ca acest lucru este adevarat, am creat aceasta echipa de specialisti pentru a te ajuta.


Contacteaza-ne acum!

Call Now Button