Cum pot lua credit ipotecar cu o dobanda mai mica? – Partea 1

In zilele noastre, creditul ipotecar este cel mai cunoscut si solicitat; oamenii se grabesc in a cumpara o casa si de aceea iau o decizie rapida, uitand sa verifice conditiile de creditare. 

Vei spune ca este imposibil sa negociezi cu banca, fiind vorba de un contract-cadru impus de banca. Acest lucru este adevarat, insa nimeni nu te impiedica sa imbunatatesti conditiile pe care le poti influenta – scorul de credit poate fi influentat de tine prin stergerea istoricului negativ din Biroul de Credit.

Ofertele comerciale pe care le vezi la televizor sau in alte reclame sunt valabile numai in anumite conditii sau pentru o perioada determinata de timp. Spre exemplu, poti avea o dobanda favorabila pentru primul an, dar dupa aceea se aplica o dobanda in functie de conditiile tale financiare sau istoricul tau financiar (credit score).

Atunci cand cumperi o casa si soliciti un credit ipotecar, este important sa te gandesti la costurile pe care le vei avea dupa semnarea documentelor. O singura inregistrare negativa in Biroul de Credit poate insemna inrautatirea conditiilor de creditare – chiar si cresterea dobanzii cu 0.1% pe an poate insemna foarte mult, la un credit de 100.000 € luat pe o perioada de 30 de ani.

Sustinem achitionarea unei case prin credit; este un efort financiar foarte mare plata unei sume cash dintr-o data; este mai avantajos daca nu blocati o astfel de suma si daca obtineti un credit ipotecar, insa doar daca primiti conditii optime. Nu neaparat favorabile, dar macar “omenesti” si suportabile.

Multi oameni se gandesc ca dobanda se aplica la suma respectiva, insa e important de mentionat ca acea dobanda se aplica la acea suma, cumulata, anual. In sensul ca, o dobanda de 5% pe an, poate inseamna pe parcursul a 10 ani, o dobanda totala de 50% din suma. De aceea am mentionat ca sunt foarte importante conditiile de creditare pe care le obtineti de la semnarea contractului cu banca; chiar si 1% pe parcursul a 10 ani poate insemna o suma considerabila.

Call Now Button