De ce ai nevoie de un avocat pentru a fi sters din Biroul de Credit? Cum fac o interogare in Biroul de Credit?

Am explicat in articole anterioare, ca Biroul de Credit este o societate pe actiuni (S.A.) constituita si detinuta de catre 20 de banci din Romania – aceasta este o baza de date centralizata cu datele clientilor si cu capacitatea acestora de plata.

Aceasta prelucrare de date este legala si din punct de vedere al legislatiei europene privind protectia datelor (G.D.P.R.), realizandu-se in baza interesului legitim al membrilor/actionarilor Biroului de Credit.

Prin aceasta prelucrare se evalueaza bonitatea (capacitatea de plata) a fiecarui client si se reduc riscurile de credit – prin refuzul clientilor ce prezinta un risc sau prin acordarea de conditii impovaratoare (nefavorabile).

Pentru a consulta aceasta societate, ai nevoie de exercitarea dreptului de acces – drept legal pe care il ai ca consumator – persoana fizica.

Ca debitor, ai dreptul legal de rectificare, stergere sau de opozitie in Biroul de Credit. Daca nu sunt indeplinite intr-un mod profesionist, aceste proceduri pot cauza respingerea cererii si pastrarea istoricului negativ, lucru ce va afecteaza in viitor capacitatea de creditare sau refinantare a creditului actual.

Aceste solicitari ce sunt depuse au nevoie de o anumita forma, de o anumita motivare de natura personala, juridica si financiar-economica, au nevoie de un mod de redactare strategic si profesionist si, nu in ultimul rand, de monitorizare constanta pentru a obtine un raspuns cat mai rapid.

Este important sa obtii un raspuns favorabil, dar si intr-un timp cat mai optim. Poate ai o oportunitate, cum ar fi un imobil de achizitionat prin credit pentru care ai facut o rezervare, si ai nevoie sa iei creditul intr-un anumit termen impus de catre dezvoltator, proprietar sau brokerul imobiliar.

Astfel, ai o serie de drepturi legale pe care le poti exercita si cu ajutorul carora iti poti imbunatati scorul de credit – capacitatea de a obtine un credit in conditii mai bune (dobanda mai buna, perioada de rambursare cat mai mare, avans cat mai mic etc.)

Apeleaza la echipa noastra de avocati specializati in aceasta procedura, avand la baza peste 4000 de solicitari de aceasta natura, la nivel national.

Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita.

Call Now Button