De ce apar in Biroul de Credit?

Am discutat intr-un articol ce este Biroul de Credit – acum sa aflam si cum te poate ajuta sau afecta.

Sa ne imaginam un tabel cu o lista de clienti; in dreptul fiecarui client exista datele personale si datele de natura financiara; prin acestea intelegem inclusiv informatii privind:

  • Credite sau refinantari pe care le-ai avut;
  • Credite sau refinantari pe care le ai in prezent;
  • Valoarea creditelor;
  • Scadentele si istoricul de plata;
  • Comportamentele de plata;
  • Intarzieri la plata ratelor si amanarile la plata ratelor;
  • Alte informatii ce pot fi relevante pentru banci.

Bancile au un mod de actiune complex si bine definit, bazandu-se foarte mult pe cooperarea cu alte banci, avand astfel un schimb de informatii constant si actualizat.

Daca ati avut intarzieri la plata, chiar si o singura rata la care ati intarziat, acest lucru va fi inregistrat in Biroul de Credit. 

Spre exemplu, aveti un credit pe care il consideri impovarator si doresti sa ii extinzi perioada de rambursare de la 5 ani la 10 ani. Pentru aceasta, veti avea nevoie de o esalonare sau de o refinantare – pentru a vi se acorda acest beneficiu, bancile vor verifica toate informatiile financiare disponibile in privinta ta.

Prin aceste informatii financiare intelegem inclusiv comportamentul de plata – intarzieri la plata ratelor, amanari la plata ratelor, executari silite sau alte informatii financiare.

Daca vei reprezenta un risc pentru banca, in baza informatiilor disponibile, solicitarea ta va fi respinsa sau vei primi conditii mai putin favorabile. 

Pentru a afla aceste informatii financiare, bancile vor verifica Biroul de Credit si istoricul pe care il ai – daca acest istoric este negativ, vor putea fi probleme in acordarea unui credit nou sau a unei refinantari.

De aceea, inainte de a lua un credit, iti recomandam sa consulti istoricul din Biroul de Credit.

Call Now Button