De ce este bine sa te detasezi de emotii in tranzactiile imobiliare?

Vom aborda intr-un mod direct aceasta tema. 

Atunci cand vinzi un imobil

Nimanui nu ii pasa ca vinzi locuinta unde ai crescut sau in care ti-ai crescut copii – doar pentru tine este important acest factor emotional cu greutate. Insa, pentru un strain, acest lucru este neimportant – el va urmari cu totul alte aspecte in acea tranzactie, cum ar fi pretul, aspectul, investitiile necesare pe termen lung, locatia, etajul, blocul, vecinatatile sau alte criterii ce pot fi esentiale pentru acea persoana.

Aceasta vanzare poate reprezenta pentru tine cea mai mare tranzactie pe care ai facut-o vreodata. Incearca sa profiti cat mai mult de aceasta si sa te pui intr-o pozitie din care castigi cat mai mult – orice detaliu conteaza, in special cand este vorba de sume foarte mari.

Atunci cand cumperi un imobil

Cea mai mare greseala pe care o poti face este sa te bucuri prea mult cand faci o tranzactie imobiliara. De ce? Fiindca emotia pozitiva iti orbeste gandirea si iti blochezi simtul pragmatic, iti opresti instinctul de conservare de a verifica si analiza totul, de a fi sceptic si a a incerca sa te convingi pe cont propriu.

Ai timp multi ani dupa tranzactie sa te bucuri de imobil. Nu este nevoie sa renunti la ratiune cand faci o asemenea achizitie si cand iti asumi un credit pe termen foarte lung. Cuprinsi de emotie, oamenii uita ca pot negocia dobanzi, comisioane sau alte taxe – semnand orice li se ofera si acceptand orice conditie, doar pentru a termina cat mai repede tranzactia si sa se bucure de confortul noii locuinte.

Cel mai puternic intr-o negociere este cel care nu are nevoie de acel lucru. Daca arati ca ai capacitate de plata, dar nu te grabesti sa faci un pas, te vei pozitiona intr-un mod avantajos – ceilalti iti vor face follow-up pentru a te convinge si vor accepta conditiile tale.

Nu uita! In imobiliare, tu platesti tot! Imobilul, dobanda, comisioanele si taxele – toti castiga de pe urma semnarii contractului de vanzare-cumparare.

Absolut toti isi doresc ca tu sa iei aceasta decizie cat mai repede, pentru a-si incasa banii. Stiind aceasta pozitie in care te afli, poti aborda altfel lucrurile si sa cauti cat mai multe avantaje si chiar sa impui conditii inainte de tranzactie.

Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru consultanta inainte de a face tranzactiile imobiliare.

Call Now Button