Este nevoie sa merg in instanta pentru stergerea din Biroul de Credit?

Multi oameni nu iau decizii din cauza lipsei de informatii sau din cauza dezinformarilor venite din diferite surse sau de la diferite persoane.

Exista un mit in societate care spune ca “nu poti sa te bati cu bancile” sau ca “dreptatea costa prea mult”. In situatia pe care o abordam, din fericire, nu vor fi aplicabile aceste mituri.

Sa analizam obiectiv natura acestor proceduri:

  1. Verificarea datelor si a istoricului financiar/bancar

Acesta este un drept legal pe care il puteti exercita mai ales in baza legislatiei europene a protectiei datelor (G.D.P.R.). Nu este nevoie de o procedura judiciara pentru a afla aceste informatii.

  1. Solicitarea radierii istoricului negativ

Este o procedura necontencioasa – fara interventia instantei – fiind realizata prin intermediul Biroului de Credit si al institutiilor financiare. 

Acesta este si avantajul acestei proceduri, neimplicand costuri mari sau termene lungi de solutionare. Daca ar fi fost nevoie de interventia instantei, cum este in cazul contractelor cu clauze abuzive sau de alta natura, ar fi fost necesare costuri inca de la demararea dosarului, plata avocatului pentru fiecare termen de judecata si perioade foarte indelungate intre termene, de ordinul lunilor de zile.

Din fericire, nu este cazul! Echipa noastra de avocati va sustine in realizarea acestei operatiuni fara nicio interventie a instantelor sau a organelor statului, ci este o actiune privata, ce implica participanti cu caracter privat. Nu va fi nevoie de drumuri nici la primarie, nici la judecatorie, nici la administratii financiare sau alte institutii statale.

  1. Obtinerea radierii din Biroul de Credit si solicitarea unui nou credit sau a unei refinantari

Este o situatie privata, fara a fi necesara interventia statului in niciun fel.

Dupa curatarea istoricului, banca va acorda un credit in conditii optime, fiind o procedura privata ce tine exclusiv de vointa bancii, in baza informatiilor disponibile despre bonitatea ta.

Call Now Button