Mai pot lua un credit dupa ce am fost executat silit?

Executarea silita este o procedura foarte impovaratoare din punctul de vedere al istoricului bancar si al scorului de credit. In primul rand, este util ca procedura sa se fi finalizat in conditiile optime, adica toti creditorii si-au indestulat creantele pe care le aveau fata de tine si situatia financiara a ramas “pe zero”.

Dupa etapa judecatii, in situatia nefericita a pierderii procesului de aceasta natura, va incepe faza executarii silita, fiind o etapa de constrangere. Este important de mentionat ca executarea silita intervine numai daca debitorul nu-si executa voluntar obligatia din titlul executoriu. Daca nu este realizata de bunavoie obligatia, se va demara executarea silita prin sesizarea organului de executare – executorul judecatoresc.

Atentie! Executarea silita este realizata numai de catre un executor judecatoresc, nu de catre alte societati sau persoane. Veniturile si bunurile pot fi supuse executarii silite numai in situatia in care sunt urmaribile si doar in masura necesara pentru indestularea creditorilor; va fi vorba astfel de o executare proportionala cu datoriile.

Dupa indeplinirea procedurii executarii silite, vei ramane inregistrat in Biroul de Credit cu istoric negativ – acest lucru va putea fi verificat cu usurinta de catre institutiile financiare de la care veti solicita in viitor un credit sau refinantare. 

Din aceasta cauza, chiar daca ati indeplinit obligatiile in urma executarii silite, veti avea afectat scorul de credit din cauza acestei situatii. Bancile au nevoie intotdeauna sa-si reduca riscurile, in special atunci cand acorda credite persoanelor fizice.

Chiar daca ai depus contestatie la executarea silita si aceasta a fost acceptata, exista riscul ca istoricul tau bancar sa fie negativ. 

Nu iti recomandam sa-ti asumi riscuri atunci cand este vorba de situatia ta financiara si, mai ales, de istoricul tau bancar. Multe persoane neglijeaza aceste aspecte si iau decizii rapide si fara precautie, riscandu-si astfel linistea si finantele personale sau ale familiei.

Echipa noastra de avocati iti sta la dispozitie pentru consultanta gratuita – impreuna vom analiza cazul tau si vom identifica cele mai bune solutii aplicabile, in cel mai scurt timp. Nu facem experimente atunci cand este vorba de viata ta financiara!

Call Now Button