Mi-e frica sa iau un credit bancar; afla care sunt riscurile unui credit

Daca ai frica in a lua o decizie financiara majora, este un semn bun – inseamna ca instinctele tale functioneaza foarte bine ca dai dovada de maturitate. Datorita fricii devenim mai atenti, ni se activeaza instinctul de conservare si incercam sa ne crestem sansele de a lua o decizie cat mai buna.

De la o anumita varsta, nu mai putem lua decizii emotionale, ci trebuie trecute prin filtrul oportunitatii. Are rost sa iei un credit? Daca da, de la cine? In ce conditii? Cum obtin conditii mai bune? Cum imi pot imbunatati scorul de credit?

Sunt intrebari pe care este bine sa ti le pui; nu te consulta cu familia sau prietenii apropiati; ei au intentii bune, dar nu inseamna ca au si dreptate. Iti recomandam sa te consulti cu oameni experimentati si specializati in aceste tipuri de operatiuni.

Intotdeauna este mai bine sa previi, decat sa repari dupa ce ai gresit. Analizeaza in detaliu oferta bancara si contractele, fiindca majoritatea ofertelor de la TV sau de pe internet pot parea foarte atractive si bine aranjate, dar exista multe “stelute” si criterii eliminatorii pentru acea oferta. 

Nu uita ca bancile au dreptul de a personaliza orice oferta in functie de bonitatea si situatia ta personala si financiara; nu pot fi obligati prin lege sa iti acorde beneficii la plata.

Ceea ce tine de tine este ca, pe langa verificarea temeinica a ofertelor, sa iti verifici istoricul bancar – acesta poate fi decisiv in privinta acordarii unui credit sau in privinta stabilirii conditiilor de creditare.

Daca ai o situatie bancara deficitara, din cauza unor evenimente neplacute din trecut (intarzieri de plata, executari silite sau altele), iti recomandam solicitarea radierii acestui istoric din Biroul de Credit. In acest mod iti asiguri un cadru cat mai optim si conditii de creditare mai bune, avand o bonitate crescuta atunci cand institutiile financiare te vor verifica, inainte de acordarea unui credit sau refinantari.

Echipa noastra de avocati si consultanti financiari iti sta la dispozitie cu cele mai bune sfaturi si cu consultanta specializata, alaturi de procedura de stergere din Biroul de Credit.

Contacteaza-ne pentru consultanta gratuita; aceasta este asigurata la nivel national!

Call Now Button