Nu am toti banii de avans pentru casa pe care mi-o doresc; ce sa fac?

Exista situatii in viata cand poti gasi un imobil foarte potrivit, in locatia dorita de tine, dar sa nu ai la dispozitie in acel moment resursele financiare pentru a achita avansul la banca.

Probabil ca te-ai dus la prieteni sau familie pentru a le solicita un imprumut, dar ai fost refuzat sau nu au existat posibilitati.

Inainte de toate, nu este un capat de tara sa pierzi o oportunitate imobiliara; pentru investitori, acest lucru este ceva normal. Nu te da peste cap si nu lua decizii pripite doar ca oferta “e valabila doar azi”. 

Mereu le amintim clientilor nostri care doresc consultanta financiara inainte de a cumpara o casa – nu luati o decizie in 30 de minute pentru care sa platiti 30 de ani.

Cum faci rost de banii de avans?

  • Negociere cu banca

Prima optiune este sa incerci sa negociezi cu banca pentru a plati un avans cat mai mic posibil; in felul acesta scapi de nevoia de a te imprumuta pentru avans, devenind mult mai mic. Incearca sa sugerezi brokerului de credite ca, in situatia in care de la el obtii cel mai mic avans, vei lucra cu el – incearca sa “fortezi” negocierile si sa le conditionezi de acest criteriu – de obicei, totul este negociabil si regulile sunt facute tot de aceeasi oameni care le pot schimba.

  • Negociere cu dezvoltatorul – credit de la dezvoltator

A doua optiune ar fi sa iei legatura direct cu dezvoltatorul proiectului imobiliar de unde doresti sa cumperi imobilul. Astfel, vei discuta direct cu un agent de vanzari din cadrul acelei firme si interesul lor va fi maxim in a incerca sa gaseasca o solutie fiindca si ei vor avea de castigat. Este posibil ca dezvoltatorul sa nu-ti perceapa avans sau sa gaseasca o solutie prin care el sa plateasca avansul catre banca si apoi el sa il recupereze tot de la banca dupa ce primesti creditul. Discuta cu dezvoltatorii, nu doar cu brokerii.

  • Credit de la un IFN

Daca ai nevoie de un credit rapid, exista optiunea de a apela la un IFN – institutie financiara nebancara. Este o optiune rapida, dar si riscanta, fiind vorba de dobanzi foarte mari pe perioade foarte scurte. Daca iti asumi acest risc, ai grija sa platesti cat mai rapid creditul si sa nu aiba o valoare foarte mare.

Nu este un lucru rau sa apelezi la lacomia oamenilor din zona imobiliarelor; fiind vorba de sume mari, exista mereu exceptii, doar pentru a nu pierde clientul. Nu spune “da” intotdeauna; e mai bine sa pari clientul sceptic si cu incredere, comparativ cu cel care vrea totul rapid si e de acord cu orice propunere.

Consultantii nostri iti stau la dispozitie pentru a discuta optiunile de creditare.

Call Now Button