Nu cumpara emotional un imobil! Sfaturi inainte de achizitia unei case

Pentru multi oameni, achizitia unui imobil este visul cel mai mare pe care il au, pentru altii, achizitia unui imobil poate fi o oportunitate de investitii. 

Alti detinatori de apartamente le mostenesc prin succesiune si se vad nevoiti sa il vanda sau sa il inchirieze.

Pe scurt, ce sa iei in calcul atunci cand cumperi un imobil?

  • Pretul imobilului

De obicei, investitorii castiga cel mai mult la cumparare, in sensul ca platesc un pret foarte bun pentru un imobil pe care, dupa putine renovari, il pot vinde cu profit.

Fii atent la TVA! Incearca pe cat posibil sa nu intri in plafonul de peste 91.000 euro valoare imobil – in care platesti 19% TVA. Daca esti sub acel platfon, vei plati numai 5%. 

Daca faci achizitia de la o persoana fizica nu platesti deloc TVA.

  • Locatia

Nu cumpara in zone cu potential extrem de mare de dezvoltare – de exemplu, daca vei cumpara in zone in care mai este loc de construit zeci de blocuri si alte cartiere, e important sa stii ca imobilul tau nu va creste in valoare foarte rapid. 

Este mai util sa cumperi in zone care nu sunt “la moda” – de obicei, dezvoltatorii si investitorii cumpara multe comunicate de presa pentru ca anumite zone sau cartiere sa devina virale si sa atraga cat mai multe vizionari si persoane interesate. 

Ia decizia in functie de criterii obiective, stabilite de tine, nu de presa, de televiziune, de influenceri sau de articole virale in social media.

  • Comisioanele

Cu riscul de a ne repeta, tu esti cel mai bun prieten al tau atunci cand faci o achizitie imobiliara. Fiecare isi va urmari propriul interes – si acesta este un lucru normal. Fa tot ceea ce tine de tine pentru a plati cat mai putin, in mod legal, si pentru a-ti reduce cat mai mult comisioanele si costurile de creditare.

Un lucru util ar fi sa-ti verifici istoricul din Biroul de Credite – daca acesta este negativ, te poate afecta decisiv in obtinerea unui credit sau in obtinerea unor conditii normale – ar fi fost exagerat sa spunem avantajoase.

Consultantii nostri financiari iti stau la dispozitie pentru cele mai bune sfaturi inainte de a lua un credit.

Call Now Button