Nu mai am bani sa platesc creditul; ce se intampla si ce pot face?

Nu este un lucru anormal sa ai probleme financiare intr-o anumita perioada din viata, mai ales daca vorbim despre 30 de ani – durata maxima a unui credit.

  1. Chiar daca este foarte greu, apeleaza la calm

Primul pas este sa apelezi la calm; de obicei, oamenii iau decizii gresite din cauza disperarii si a frustrarii – sa nu cazi prada acestor moduri de actiune irationale si paguboase pentru tine si familia ta. Stapaneste-ti mania si gandeste-te ca viata ta nu inseamna numai acel credit – acesta este doar o etapa pe care trebuie sa o solutionezi ca un strateg. Nu iti ruina viata luand imprumuturi de natura indoielnica de la diferiti prieteni sau institutii care imi promit “ca te rezolva imediat”.

Cum spunea inteleptul Solomon, cel incet la manie pretuieste mai mult decat un viteaz. Nu te mania din cauza situatiei in care ai ajuns, nu apela la vicii si la “sfaturile” prietenilor apropiati. Chiar daca au intentii bune, membrii familiei sau prietenii apropiati iti pot da sfaturi foarte gresite din punct de vedere financiar.

Daca nu te lasi sfatuit de un specialist, mai bine nu asculta de nimeni.

Maturitatea inseamna ca faci ceea ce trebuie, nu ceea ce iti place sau ce ai “chef”.

Ce ar trebui sa faci?

  1. Analizeaza de ce ai ajuns in situatia aceasta

Fa-ti o scurta analiza asupra situatiei – Ai luat decizia fiindca aveai nevoie sau te plictiseai? Ai fost fortat de imprejurari sau ai actionat rapid, fara sa te gandesti la repercusiuni?

  1. Discuta cu un consultant bancar de incredere care a lucrat cu clienti aflati in situatii similare

Nu este intelept sa te grabesti la primul IFN care iti promite o refinantare cu o dobanda imensa. Nu iti ingreuna si mai mult situatia!

Iti recomandam o discutie onesta, cu documente si cu situatia ta actuala, alaturi de un consultant bancar sau un avocat specializat in astfel de situatii. Din momentul in care vei actiona profesionist, si institutia bancara unde ai creditul va vedea ca ai o abordare diferita si ca nu “ai venit sa te plangi”, ci doar sa negociezi si sa restructurezi creditul actual, demonstrandu-ti interesul de a plati creditul, dar in alte conditii si alte termene de rambursare.

Call Now Button