Pot obtine un credit dupa ce am fost sters din Biroul de Credit?

Da. Cea mai mare libertate pe care o castigati, dupa stergerea istoricului negativ, este aceea de a obtine din nou un credit sau o refinantare din partea bancilor sau IFN-urilor.

Practic, istoricul negativ inseamna datele prelucrate si generate statistic sub forma unui FICO Score – un numar format din 3 cifre – de catre Biroul de Credit. Acest numar reprezinta factorul decisiv in privinta acordarii unei finantari pentru o persoana fizica – in acest mod, institutiile financiare isi pot verifica potentialii clienti si pot evalua riscurile pe care le prezinta. O banca actioneaza ca o afacere – in scopul producerii de profit – astfel ca isi va urmari propriul interes de a-si maximiza profiturile si micsora riscurile.

Decizia de creditare este total subiectiva si independenta, o banca nefiind obligata prin lege sa acorde o finantare unei persoane fizice sau nu este obligata sa acorde conditii mai bune sau mai putin bune. Tu poti influenta totusi aceasta decizie prin asigurarea ca ai un scor de credit (FICO Score) cat mai bun si sa nu reprezinti in acest mod un risc pentru banci sau IFN-uri.

Raportul de Credit sta la baza deciziei de creditare – acesta este comunicat de catre Biroul de Credit si este utilizat de catre institutiile financiare in analiza unei cereri de finantare.

Numai bancile actionare in cadrul Biroului de Credit au dreptul sa modifice datele pe care le-au transmis – numai in situatii justificate – acestea pot fi de orice natura sau conform oricaror considerente considerate esentiale de catre o institutie financiara.

Recunoastem ca este un teritoriu ambiguu in care multi dintre debitori se pot pierde si exista riscul luarii unor decizii riscante sau chiar total gresite.

Ai nevoie alaturi de tine de un consultant bancar specializat, dar si de un avocat experimentat in solutionarea situatiilor bancare si din Biroul de Credit. In acest mod, iti asiguri pregatirea procedurilor intr-un mod profesionist si, mai ales, abordarea bancilor sau IFN-urilor cu seriozitate si atentie. 

Veti fi tratat intr-un mod diferit, daca actionati intr-un mod diferit si demn de respectat; nu va hazardati in a semna orice hartie sau contract, fara sa-l fi predat unor profesionisti spre verificare si informare. Poate parea un cost in plus, insa acesta va poate salva multe procente din potentialele dobanzi obtinute de-a lungul a zeci de ani cat este perioada de rambursare.

Echipa noastra te sustine, pe langa verificarea si stergerea informatiilor negative din Biroul de Credit, si cu consultanta specializata pentru obtinerea unui credit in conditii acceptabile, daca nu chiar favorabile.

Ne exprimam deschiderea spre colaborare, oferind consultanta gratuita la nivel national.

Call Now Button