Pot sa negociez cu banca sau cu brokerul de credite?

Cumpararea unui imobil este, in cele mai multe cazuri, un vis pentru majoritatea oamenilor. Totusi, recomandam o abordare mult mai profesionista si detasata atunci cand este vorba de sume importante de bani – este util sa ganditi si din perspectiva unui investitor, lansand astfel emotia si bucuria acestei decizii pentru mai tarziu.

Atunci cand faceti o achizitie de valoare mare, pe un termen foarte lung, cum ar fi 30 de ani, trebuie sa luati in considerare toate argumentele sau factorii care va pot ajuta sa aveti un avantaj.

Majoritatea oamenilor nu au experienta in a gestiona negocieri de aceasta anvergura sau in a cheltui sume atat de mari. Exista o zicala – toata lumea stie sa cheltuie bani – foarte falsa! Acesta ar fi fost un lucru foarte bun, dar, din pacate, nu este adevarata. 

Oamenii cheltuie impulsiv si iau decizia emotional, chiar si daca este vorba de 100.000 euro pe un apartament. Abia dupa ce a obtinut apartamentul si a semnat “tot ce i s-a pus in fata” incepe sa constientizeze decizia luata si efectele acesteia pe termen lung.

Exista multi factori implicati in aceasta tranzactie si toti stiu acest lucru – oamenii iau decizia emotionala. In final, veti ajunge sa spuneti “ce mai conteaza 1% in plus?”. Conteaza! Pe termen de 30 de ani, 1% in plus la dobanda anuala poate inseamna zeci de mii de euro!

Fiecare zecime conteaza intr-o tranzactie imobiliara – rareori oamenii au experienta in astfel de tranzactii si de aceea pierd, fiind manipulati in a accepta orice sau in a crede ca “nu negociezi cu banca” sau “nu negociezi cu dezvoltatorul” sau “nu negociezi cu agentul sau brokerul”. 

Nimic nu e batut in cuie in aceasta lume – regulile au fost create tot de niste oameni si pot fi schimbate tot de aceeasi oameni. Daca tu ai avea puterea sa faci niste reguli, nu te-ai gandi sa le faci in interesul tau? Evident ca da!

Este o gandire strategica sa te pregatesti inainte de a aplica pentru o analiza de credit – sa ai salariul complet trecut pe cartea de munca, sa ai o bonitate cat mai mare, sa elimini orice potentiale riscuri din istoricul tau sau alte strategii pe care le putem identifica in functie de situatia ta concreta.

Spre exemplu, o strategie pe care o poti aplica este radierea din Biroul de Credit – o strategie rapida si accesibila pentru a iti imbunatati considerabil scorul de credit, castigand astfel un plus de credibilitate in fata bancii care va acorda creditul. Acest avantaj se poate transforma intr-o dobanda mult mai buna, ceea ce poate insemna zeci de mii de euro, pe parcursul a 30 de ani de credit.

Apeleaza la echipa noastra de avocati specializati in drepturile consumatorilor, in mod special in situatiile bancare, pentru a beneficia de consultanta gratuita.

Call Now Button