Sfaturi inainte de a cere refinantarea creditului tau

Ai avut un credit pe 10 sau 30 de ani si intampini dificultati la plata? Este ceva normal pentru o perioada atat de lunga; nimeni nu poate trece prin viata zeci de ani fara a avea si probleme de natura personala sau financiara. 

Poate ca ai suferit de o boala ce te-a consumat psihic si financiar sau poate ca ai avut un deces in familie ce ti-a afectat veniturile. Orice situatie de acest gen este un eveniment neplacut si care te afecteaza in orice fel, inclusiv financiar.

Bancile sau IFN-urile sunt institutii financiare ce actioneaza in mod obiectiv; oricat de “crud” ar suna, pe acestia nu ii privesc problemele tale personale, ci numai capacitatea de plata pe care o ai de-a lungul perioadei de rambursare.

Probabil ca vei intarzia la plata sau pentru un an sau mai multi vei avea mai putine resurse financiare; pentru a cere reducerea ratei lunare, va fi nevoie sa soliciti o refinantare a creditului pentru a-l extinde pe o perioada mai indelungata.

Banca va analiza aceasta cerere si, in functie de mai multe criterii, inclusiv istoricul bancar inregistrat in Biroul de Credit, va lua o decizie favorabila sau nu pentru refinantarea creditului tau.

Daca ai avut intarzieri la plata, este foarte posibil sa fii afisat in Biroul de Credit cu istoric negativ, fapt ce va influenta conditiile in care vei primi o refinantare sau chiar respingerea acesteia.

Iti recomandam consultarea situatiei tale bancare in Biroul de Credit inainte de a solicita o refinantare; in functie de ce vei afla, vei putea lua o decizie astfel:

  1. Daca ai istoric negativ, poti formula o solicitare motivata temeinic pentru a ca istoricul negativ sa fie sters. Poti apela la o echipa de avocati specializati in cereri de acest fel pentru a-ti asigura cat mai multe sanse de succes.
  1. Daca ai un istoric pozitiv, poti solicita o refinantare fara probleme.

Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru consultanta gratuita.

Call Now Button