Sfaturi inainte de a lua un credit ipotecar

Cel mai frumos sentiment, dar si una dintre cele mai importante decizii din viata fiecarui om – achizitionarea casei in care va locui.

Cuprinsi de emotia acestui moment, uitam sa ne uitam la toate detaliile ce pot influenta calitatea financiara a vietii noastre in viitor – sa nu uitam ca viata este lunga, la fel si un credit ipotecar – de aceea ai nevoie sa semnezi obtinand cele mai bune conditii de creditare – fiindca acestea te vor “urmari” pentru 30 de ani.

Ia decizia cu seriozitate

Aceasta decizie trebuie luata cu seriozitate; oferte imobiliare exista si vor aparea tot timpul, insa capacitatea ta financiara are anumite limite. Trebuie sa gandesti in functie de puterea ta financiara, nu in functie de parerea brokerului de credit.

Noua ne place sa tinem cu clientii, fiindca si noi, la randul nostru, ne-am confruntat cu situatii neplacute si am invatat din ele – nu dorim sa vedem nici clientii nostri in situatii bancare dificile. 

Din experienta noastra, cele mai gresite decizii au fost luate din cauza grabei si a neatentiei inainte de a consulta o banca si oferta personalizata a acesteia.

Fii precaut si prevazator

Inainte de a demara discutiile cu o banca, este inteligent sa-ti verifici istoricul bancar, chiar si daca nu ai mai avut un credit demult sau ai fost bun-platnic. O intarziere de o zi poate insemna inregistrarea ta in Biroul de Credit si obtinerea unor conditii mai putin favorabile – nu uita ca banca este o societate pe actiuni orientata spre producerea de profit. 

Banca nu exista pentru interesul tau, ci pentru interesul actionarilor si al conducerii acesteia; acestia au grija in a-si reduce riscurile si expunerea prin creditarea in conditii mai grele pentru clientii ce prezinta un risc.

Nu accepta sa fii catalogat in acest fel; este dreptul tau sa iti imbunatatesti istoricul bancar si, daca ai istoric negativ, sa soliciti stergerea acestuia.

Pentru a-ti verifica situatia din Biroul de Credit, ne poti contacta pentru consultanta gratuita.

Call Now Button