Trebuie sa-mi declar veniturile de orice fel pentru a lua un credit in conditii mai bune?

Stim ca in Romania exista o parte dintre angajati, din diferite domenii de activitate, platiti si cu alte sume de bani, pe langa salariu. Intelegem ca nu este rea-vointa sau decizia acestora, ci este mai degraba vorba de context sau de sezonalitatea acelor locuri de munca sau chiar de conditiile angajatorului.

Probabil ca esti multumit ca incasezi “banii in mana” mai usor si sunt mai multi, comparativ cu a fi toti declarati pe cartea de munca. 

Insa, in situatia in care vei solicita un credit de la banca, aceasta va trebui sa verifice capacitatea ta de plata (bonitatea) in functie de veniturile declarate. Chiar daca ai incasari lunare foarte mari, dar nedeclarate, nu te vor ajuta foarte mult in a obtine intelegere din partea unei institutii financiare.

Chiar daca nu este o practica recomandabila, am intalnit situatii in care angajatul ii solicita angajatorului sa ii declare intregul venit in cartea de munca, pentru 3 luni, inainte de a solicita un credit bancar. Este foarte probabil ca aceasta situatie sa fie o reusita, dar nu o recomandam, fiind vorba de viitorul tau financiar, din toate punctele de vedere.

Incasarea tuturor veniturilor pe cartea de munca te ajuta nu numai in obtinerea unui credit in conditii cat mai bune, dar si in a avea o pensie mai mare, fiind platite contributii la stat mult mai mari.

Call Now Button