Tu esti cel mai bun negociator intr-o tranzactie imobiliara

Ar putea suna exagerat, dar cumparatorul este cel mai important factor din orice achizitie imobiliara. De ce? Nimeni nu-si incaseaza banii pana cand nu iei tu o decizie de cumparare.

Cine are de incasat bani dupa ce cumperi o locuinta?

  • Dezvoltatorul imobiliar / Vanzatorul imobilului
  • Banca / IFN-ul care te crediteaza
  • Agentia imobiliara care reprezinta vanzatorul
  • Brokerul de credite care iti gestioneaza dosarul de finantare
  • Notarul care incheie tranzactia in forma autentica

Toate aceste parti interesate depind de tine si de decizia ta – aproape toti isi “castiga painea” de pe urma ta. Aceasta pozitie pe care o ai este una puternica – avand marja buna de negociere si de a solicita anumite conditii.

Va sugeram sa nu luati in serios, din primul moment, nicio suma atunci cand este vorba de imobiliare. 

Dupa ce primiti o oferta de pret, intentia imediata ar trebui sa fie aceea de a face o contraoferta. De obicei, orice pret este putin ridicat si exista o marja de negociere, mai ales cand este vorba de o suma foarte mare.

Daca ati primit o propunere de credit de la o banca, nu inseamna ca este “batuta in cuie” – aveti dreptul sa negociati sau sa va exprimati dezinteresul intr-o propunere care nu va avantajeaza cu nimic.

Puteti sa cereti chiar refacerea ofertei in baza unor conditii noi aparute, cum ar fi imbunatatirea bonitatii pe care o aveti ca debitor – puteti obtine acest lucru prin stergerea din Biroul de Credit a istoricului bancar negativ. Dupa ce obtineti acest lucru, puteti obtine conditii mult mai bune de finantare in imobiliare.

Ne poti contacta pentru consultanta gratuita in aceasta situatie.

Call Now Button