Vreau sa imi vand casa si sa cumpar alta; cum obtin un credit nou dupa vanzare?

Dupa foarte multi ani petrecuti in acelasi loc, ajungem sa devenim cat mai interesati de o schimbare. Este cunoscut ca mediul in care ne traim viata ne influenteaza cel mai mult deciziile – daca nu te mai simti confortabil in imobilul actual, nu e cazul ca eziti ani de zile. Informeaza-te si, daca are sens o schimbare, o poti face cu succes.

Este si destul de complicat sa ne gandim ca poti avea aceleasi sentimente pentru o casa zeci de ani, mai ales daca a fost o achizitie, nu o mostenire cu valoare emotionala.

De obicei, un credit imobiliar are o perioada de rambursare de 30 de ani – in aceasta perioada viata ta se poate schimba in multe feluri – schimbarea orasului in care locuiesti, avansarea la locul de munca in alta regiune, mai multi copii in familie care au nevoie de spatiu, cresterea copiilor si nevoia acestora de a avea o camera proprie sau altele. 

Nu este nimic gresit in a lua decizia de a schimba o casa la care deja platesti creditul – va fi nevoie sa faci o refinantare. Ce inseamna? Pe scurt, vei vinde casa in care locuiesti si o parte din banii incasati vor fi platiti la banca pentru a stinge creditul imobiliar aflat in derulare. Dupa aceea, cu suma ramasa diferenta, vei putea plati avans pentru noua casa – probabil va fi mai scumpa si banca va fi nevoita sa faca o evaluare a noului imobil, dar si a situatiei tale personale si financiare – ti se va verifica astfel bonitatea, profilul de risc si situatia financiara.

Pentru a obtine conditii cat mai bune, iti recomandam sa iti verifici istoricul bancar inainte de a solicita refinantarea. De ce? Acesta va influenta foarte mult profilul tau de risc si banca va evalua ce conditii vei primi pentru refinantare (valoarea dobanzii, a avansului, a perioadei de rambursare etc.).

De-a lungul anilor in care ai platit ratele, este posibil sa fi avut intarzieri sau alte situatii financiare neplacute – acestea pot reprezenta istoric negativ si iti afecteaza in mod direct oportunitatea de a primi o refinantare sau conditiile obtinute.

Daca ai istoric negativ, iti recomandam sa apelezi la un serviciu de stergere din Biroul de Credit – in acest mod iti vei asigura cele mai bune conditii de creditare pentru urmatoarea perioada de plata.

Echipa noastra iti sta la dispozitie pentru consultanta gratuita privind stergerea din Biroul de Credit.

Call Now Button