Vreau sa renunt la creditul imobiliar aflat in derulare. Ce pot sa fac?

Pe parcursul anilor este posibil ca viata ta sa fie influentata de multi factori – acestia iti vor determina si deciziile ulterioare, una dintre ele fiind chiar locuinta ta.

Daca ai luat un credit ipotecar pe 30 de ani nu inseamna ca esti obligat sa stai in acel imobil pe toata durata – exista optiunea de a renunta la acel imobil si sa cumperi altul. 

Din fericire, banca este deschisa la acest tip de tranzactii, dar si agentii imobiliari, fiind in avantajul tututor sa te ajute in vanzarea casei in care locuiesti si in realizarea unei noi tranzactii pentru urmatoarea casa.

Banca te va ajuta prin refinantarea creditului deja existent, oferindu-ti o suma mai mare, in functie de noul imobil pe care l-ai identificat.

Inainte de a ti se face o oferta concreta de refinantare, banca va evalua comportamentul pe care l-ai avut de-a lungul desfasurarii creditului imobiliar actual.

Aceasta va verifica daca ai avut intarzieri la plata, daca ai avut alte incidente de plata, daca ai avut executari silite sau alte restrangeri materiale de orice natura juridica, iti va verifica situatia personala si financiara actuala, dar si evolutia acesteia in ultimii ani.

Este destul de greu ca totul sa mearga perfect pe parcursul a multi ani – poate ai intarziat mai multe rate, poate ai avut un eveniment neplacut sau alte situatii ce au determinat anumite lucruri ce pot ridica indoieli privind comportamentul tau de plata.

Aceste incidente de plata sunt inregistrate intr-un registru intern aflat la dispozitia bancilor, denumit Biroul de Credit. Inainte de a acorda un credit sau o refinantare, bancile verifica situatia acelei persoane fizice si in functie si de aceste criterii, ti se va oferi noua oferta de creditare.

Poate exista si situatia in care banca te refuza din cauza istoricului negativ in Biroul de Credit si te recomanda catre un IFN. Nu este un capat de lume, insa e important de mentionat ca IFN-urile au dobanzi mult mai mari comparativ cu bancile si perioade de rambursare mult mai mici.

Pentru a evita aceste riscuri si potentiale probleme, iti recomandam sa verifici si sa stergi istoricul negativ. Aceasta posibilitate exista, chiar daca bancile nu ti-o vor mentiona in mod direct.

Apeleaza la echipa noastra de specialisti in stergere Biroul de Credit pentru consultanta gratuita si elibereaza-te de orice incidente negative de plata.

Call Now Button